Cabinet C - Creative Collective

5 redenen om je website te laten maken in Craft CMS

Wanneer je een website laat bouwen kies je maar best voor een gebruiksvriendelijk CMS. Het bekendste voorbeeld is in dit geval ongetwijfeld WordPress op de voet gevolgd door Drupal. Maar waarom zou je als bedrijf dan gaan voor een minder bekend CMS als Craft? Bij Cabinet C hebben we daar zo onze redenen voor!

Wat is dat eigenlijk, een CMS?

CMS staat in feite voor Content Management System en is onder andere bedoeld om marketing professionals zoals content creators het leven makkelijker te maken. Het geeft hen de mogelijkheid de inhoud van een website aan te passen door middel van een eenvoudige user interface, waardoor ze niet eerst een volledige cursus HTML of CSS moeten doorworstelen.

Wanneer kies ik nu het best voor Craft CMS?

1. Je wil een website op maat

Craft is in tegenstelling tot WordPress het summum van custom! Hoe dit komt? Je hebt geen last van overbodige Plugins en Themes die al van bij het begin deel uitmaken van je website structuur. Met Craft CMS bouwen we je website op van nul en ontwerpen we de verschillende contentblokken zelf.

2. Je wil je website mee laten evolueren met je bedrijf

Binnen je onderneming hanteer je graag een langetermijnvisie en dat geldt ook voor je website. Je hebt het liefst een CMS waarin je na verloop van tijd nog steeds wijzigingen kan aanbrengen, zonder dat er hierdoor problemen ontstaan. Wil je ruimte om van gedacht te kunnen veranderen dan is Craft CMS de juiste keuze.

3. Je wil je website laten bouwen nog voor je design klaar is

Web development en web design worden in Craft afzonderlijk geïmplementeerd. Het ontwikkelingsproces binnen dit CMS verloopt bijgevolg stukken efficiënter en je kan dus beginnen bouwen nog voor het webdesign volledig op punt staat. Developers en designers kunnen zo ook effectief elkaars werk inspireren en versterken.

4. Je wil een website die sneller laadt dan z’n schaduw

De code van een Craft website is een ongelooflijk lichtgewicht, onder meer omdat hij de ballast van overbodig Plug In materiaal niet hoeft mee te zeulen. Craft CMS maakt gebruik van minimale defaults en het resultaat is een snellere site. Dit komt je User Experience ten goede én je ranking in de Google SERP.

5. Je wil een extra veilige website

Doordat je website in Craft volledig custom ontwikkeld wordt, is de structuur een stuk moeilijker te doorgronden dan die van een WordPress site. Bovendien weten hackers vaak toegang te krijgen tot websites door bugs in één van de vele verplichte Plug Ins. Ook dit probleem heb je niet bij Craft CMS. Ideaal voor wie waardevolle gegevens op zijn website wil beschermen.

Waarom zou ik mijn website laten maken bij Cabinet C?

Laat je de ontwikkeling van je website over aan Cabinet C, dan heb je effectief de keuze tussen WordPress en Craft. Onze developers zoeken uit welke CMS het best is voor jouw project en ontwikkelen vervolgens een website die perfect aansluit bij de noden van je onderneming. Heb je nog geen design, dan schakelen we ook onze ontwerpers in!

Heb je dringend een nieuwe website nodig of heb je misschien nog wat extra vragen over Craft CMS? Neem dan zeker eens contact met ons op!

Dries Van haver Head of Operations